Женен ли е Симеон Дянков? Няма да повярвате какво са отговорили от САЩ! И още депутати разследвани за…

пламен георгиев

Запитан за срока в който Трайчо Трайков трябва да докаже произход на средства, Пламен Георгиев, председател на антикорупционната комисия КПКОНПИ каза по Би Ти Ви: законът не ни дава никаква възможност да удължаваме срока.

Но ако Трайков предостави декларация с доказателства следващата 1-2 седмици, ще я разгледаме и ако той успее да докаже откъде е произхода на тези средства, няма да има производство за отнемане.
Трайков лично е отишъл в комисията и се е запознал с всички доказателства, каза Георгиев.

За проверката за произход на средства на Симеон Дянков Георгиев разказа – за разлика от г-н Трайков него не можахме да го намерим. Той звънна на мен лично, между другото обаждането беше в 12,30 през нощта, защото е бил в Америка. Каза: Имам желание да съдействам, да предоставя документи. От регистрите извадихме, че г-н Дянков има съпруга. В същото време, когато искахме такава информация от САЩ ни отговориха: Най-вероятно това лице е женено, но липсва акт за граждански брак. Понеже трябва да проверим и неговата съпруга, това е един от фактите, които искаме от него. Той ще предостави документи и за това, и за доходите си.

По темата за Ветко Арабаджиев и Миню Стайков Георгиев каза: проверяваме всичко, но трябва време. За Арабаджиеви събрахме цялата информация за имуществото която имат те на свое име, предоставихме я на прокуратурата, която има възможност да наложи обезпечителни мерки и тя ги наложи. Ние можем да наложим обезпечителни мерки едва в момента, в който установим, че има несъответствие в имуществото за разлика от НАП и прокуратурата, които могат да го направят още в началото на техните проверки.

Доказателствата и специалните разузнавателни средства по случая Десислава Иванчева са огромен обем, посочи Пламен Георгиев.

Запитан за проверките за корупция на депутати от всички партии в парламента Георгиев заяви: На този етап има сигнали, по които работим.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ