Ужасяваща диагноза за Иван Ласкин! Докъде се докара, бе, човек с това пиене!?

Преди дни „Уикенд” получи шокираща снимка на Иван Ласкин от болницата, удостоверяваща написаното от нас. Редакцията взе решение да не публикува  фотоса, за да не натоварва емоционално и без това притеснените му роднини и близки. Вероятно сензационния кадър ще бъде предложен срещу заплащане и на други медии. Призоваваме колегите също да постъпят отговорно и да не тиражират тази снимка. А на Иван Ласкин искрено желаем успешно възстановяване. Има надежда за Иван Ласкин! Актьорът прескочи трапа и засега животът му е вън от опасност. Благата вест съобщи пред „Уикенд” лекар от Втора градска болница в София, където Васко да Гама от село Рупча вече втора седмица се бори с последен стадий на цироза, причинена от години злоупотреба с алкохола. Конкретната диагноза на артиста с хаплив език е алкохолен хепатит, който провокирал и цирозата, обясни медикът.

Спасението е в намирането на нов черен дроб, с която задача в момента са натоварени всички приятели на лошото момче на българското кино. Най-активни в издирването на донор са най-близките до актьора – оперният певец Юлиян Константинов и рокаджията Димитър Ковачев – Фънки. Самата хирургическа процедура е много трудна и трае между 4 и 18 часа, подчерта информаторът с бяла престилка. Най-големият проблем обаче е намирането на донор, което понякога отнема години. При успех Иван Ласкин може да се подложи на трансплантация у нас или в чужбина.

Според нашият източник ВИП пациентът сам пожелал да бъде настанен във Втора градска, вместо във Военна болница, защото вярвал, че болните в критично състояние, постъпили за лечение при докторите под пагон, умирали. Както „Уикенд” пръв съобщи, до интензивния кабинет Иван Ласкин е отведен от Фънки. Известният промоутър получил среднощно обаждане от половинката на закъсалия със здравето артист – Александра Сърчаджиева. Разплакана, тв водещата обяснила на Фънки, който в миналото е работил като санитар в инфекциозна болница, че Иван изпаднал в тежка криза и получавал конвулсии.

Продуцентът и жури в „Като две капки вода” веднага се отзовал на молбата за помощ и за броени минути се добрал до жилището на арт семейството. Гледката била наистина плашеща – Ласкин се тресял с пяна по устата и не позволявал да го докосват, защото всеки допир му причинявал неистова болка. Малко по-късно започнал и да кърви. Фънки на мига взел решение да откарат Иван Ласкин в болница. Така актьорът попаднал в спешното на Втора градска и веднага бил настанен за стационарно лечение. Ден след публикацията в предния брой на „Уикенд” рокаджията отрече това да е вярно, но източника на вестника от болницата се кълне, че лично Фънки е закарал пострадалия си приятел.
Допреди дни непосредствена опасност за живота на влюбения в чашката бохем станал тромб в крака. Кръвният съсирек запушил артерия на крайника, който се подул до неузнаваемост, разкри нашият информатор от Втора градска болница. Сега и това състояние е овладяно и, за щастие, Иван Ласкин започва да се подобрява.

По неофициална информация любимият на Александра Сърчаджиева ще бъде подложен и на процедури за пълно отказване на алкохола. Лечението представлява серия от три инжекции и е познато като „Инжекцията на Висоцки”. Руският бард също е минал такъв курс заради зависимостта си към алкохола. Инжекцията всъщност е коктейл от морфин и няколко други наркотици, който се бие три пъти през определен период от време. Според медиците търсеният ефект от бъркоча опиати е пациентът да спре употребата на алкохол.

За съжаление великият музикант и композитор Владимир Висоцки умира точно заради инжекциите, които трябвало да го избавят от игото на спирта, защото не спазил основното изискване на медиците – след последната трета процедура да не пипа стъклото поне няколко месеца, защото може да предизвика фатална реакция на организма, натъпкан с наркотици. Това и се случва на 25 юли 1980 г., когато талантът си отива на едва 42 години.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ