Трагедията продължава! Нещо ужасно се случва с шофьора на автобуса-ковчег, трябва да го…

шофьор, автобус, своге

До него съм денонощно. Всички, аз, дъщерите му, внучетата правим всичко възможно да му помогнем, да му обясним, че има живот за него въпреки трагедията, че той не е виновен. В момента е много зле с едното око и трябва спешно да му се направи операция. По-лошото е, че спи само по 1-2 часа, в които бълнува. Пие хапчета, но мислите му са все там, затиснати между ламарините и загиналите хора“, заяви с разтреперен глас пред „България Днес“ Христина Бакалова, спътницата на шофьора на автобуса ковчег Григор Григоров.

Преди два дни се навърши месец от огромната трагедия на 25 август, когато рейсът, превозващ група пенсионери, се обърна в пропаст край Своге. Загинаха 17 души, сред които и дете, а други 21 бяха ранени. Христина споделя, че психиката на Григор е съсипана, а възстановяването, ако то е възможно, ще бъде изключително трудно и продължително. От думите й става ясно, че той не спира да се самоизмъчва, да будува и да се движи сякаш по ръба като призрак между живота и смъртта.

„Само един добър човек като Григор може да не спира да се самоизмъчва и да обвинява за всичко себе си. Дано да докажат, че не той е виновникът за тази невероятна трагедия“, с плаха надежда казва Христина, преди да влезе в къщата при своя мъж.

Не само роднините на злощастния шофьор го подкрепят и вярват в неговата невинност. Цяло Божурище е зад своя съгражданин и иска да му помогне.

„Станалото е повече от трагедия. Но той е направил всичко възможно. По-съвестен и трудолюбив човек аз не съм срещала. Цял живот ще му тежат душите на починалите хора, но Гришо трябва да се пребори и да продължи да живее. Дано и Господ му помогне да се справи и хората да му простят, че съдбата винаги играе смъртоносно“, коментира Невена от Божурище. Жената подобно на загиналите пенсионери също е певица от местния хор. Споделя, че често както тя, така и другите съграждани на Григоров минават покрай къщата му с надеждата да го видят в двора, да поговорят с него, да го утешат и да му вдъхнат надежда. За жалост, шофьорът се е затворил у дома и не излиза никъде.

БЪЛГАРИЯ ДНЕС



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ