Бомба: Дойде краят на „ВИП Брадър“, закъсаха здраво? Говорител на Endemol обяви, че…

Ванко1

Международната компания Endemol Shine Group, която държи лиценза за излъчването на „Биг Брадър“ по света, ще поиска обяснение от българските си партньори – Нова тв, заради участието на Ванко 1 в родната версия на шоуто. 

Всички продуценти на локално ниво трябва да потърсят оторизация за всеки потенциален участник, който има нечисто съдебно досие. Подобно разрешение не е търсено в конкретния случай и към момента работим с българската продукция, за да разберем защо и да гарантираме, че такава ситуация няма да се повтори в бъдеще, коментира казуса пред „Монитор“ говорител на Endemol Shine Group.

Влизането на бивш затворник в Къщата не е прецедент в историята на „Биг Брадър“ на световно ниво, допълва още той. „Всеки случай е различен и се разглежда от нас като такъв. Като собственици на формата ние не толерираме никаква форма на обидно поведение на база възраст, инвалидност, пол, раса, религия, вярвания или сексуална ориентация“, категорични са още от Endemol Shine Group.

Припомняме, че влизането в предаването на осъдения за трафик на хора и незаконно притежание на оръжие рапър предизвика недоволство у зрителите на Нова тв. След като бе сезиран от организацията „Не си сама“, Съветът за електронни медии постанови, че няма нарушение на медийното законодателство. Казусът стигна и до страниците на британското издание The Guardian, пред които собствениците на Нова тв Modern Times Group изразиха намерението си да затегнат критериите за подбор на участниците.

Междувременно Иван Главчев, както е истинското име на Ванко 1, напусна шоуто по лични и здравословни причини. От екипа на „Вип Брадър“ потвърдиха, че участникът на няколко пъти е бил преглеждан от медицинско лице по време на престоя му при Големия брат.

Решението за кастинга е взето на местно ниво и в съответствие с изискванията. В момента с Endemol Shine разглеждаме това решение и критериите за процеса на подбор на участници за в бъдеще, коментираха от Нова тв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ