Цветан Цветанов категоричен: Парното поскъпва, но вдигаме бюджетните заплати!

Цветан Цветанов

За увеличението на цената на природния газ, БСП и президентът говори председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов днес след конференция на Икономическия паричен съюз.

За увеличението на газ и парно, Цветанов уточни, че всички предложения ще бъдат обсъждани в пленарна зала, но все пак се оправда: „Икономическият растеж е от 4%,  това дава възможност с 10% да бъдат увеличени средствата в бюджетната сфера. За мен е важно, че правителството полага всички усилия, за да има диалог с „Газпром” и да имаме тази стабилност, която очакваме. За мен е важно, че на подобни дебати, които водим днес, се чуват обективни оценки, за да предовратим популизма, който властва от представителите на БСП. Когато говорят за „Визия за България“, БСП трябва да слушат внимателно нашите дебати с представителите на бизнеса. Това са реалните политики”, каза Цветанов.

После той дори коментира, че не е видял представители на БСП при честванията на Съединението във Велико Търново.

„Може би са отишли да се срещат с хората, но към Гърция. За БСП това са теми, които са нормални, да търсят напрежение, но не очакваме алтернатива и нищо прагматично от тях”, каза още Цветанов.

Той коментира и кворума, който миналата седмица бе скрепен от ДПС, след като ГЕРБ обеща да оттегли Законопроекта за устройство на територията, с който се предвижда да се даде охраната на местната власт.

Според Цветанов кворумът е ангажимент на управляващото мнозинство и то ще се опита да го осигури и да не се допуска повече.

А от БСП имали по 25 човека в зала – едни били дежурни, други свободни, трети се запознавали с електората.

„Най-лесно е да провокираш политическа криза, най трудно е да дадавш алтернатива и да дадваш правилни решения”, коментира Цветанов.

Той добави, че днес имало коалиционен съвет, който бил рутинен, приятен и конструктивен, нямало теми, които да разделят и премиерът ги запозналс посещението си в Ню Йорк. Обсъждал се и бюджета за 2019 г.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ