Скандал: МВР лъже за загиналите на пътя? Ведомството възкресило 28 жертви за 2 дни (СНИМКИ)

Кат полиция

МВР намалява жертвите от ПТП – това твърди след свое изследване Институтът за пътна безопасност. В него се твърди, че на 26.09.2018 година МВР отчита с 25 човека по-малко загинали спрямо същия период на 2017 година.

Според приложени снимки обаче става ясно, че жертвите са 15, а разликата е от 10 човека (снимка 1).

МВР още по-засилено намалява жертвите, като отчита спад с 44 човека по-малко на 28.09.2018 година спрямо същия период на 2017 година (снимка 2).

Излиза, че МВР е успяло  оперативно да  „възкреси” нови 28 лица само за два дни – показват в снимковия материал от Института.

От там са категорични, че и в двата случая е изключено да се твърди , че е техническа грешка, защото е ясно, че това е тенденция в работата на МВР при отчитане на дейност.

 

Бившият вътрешен министър Валентин Радев, както и сегашният Младен Маринов многократно уверяват, че жертвите от ПТП намаляват.

„Настояваме министърът на вътрешните работи да се извини на близките и роднините на загиналите от ПТП, както и на всички граждани на България. Настояваме МВР да допусне извънсистемен контрол върху дейността на Пътна полиция”, пишат от Института за пътна безопасност.

Вътрешният министър Младен Маринов коменитира днес, че все още не се е запознал с въпросния доклад. Той посочи, че статистиката се води от Главна дирекция „Национална полиция“, чиито служители следят и обобщават резултатите от цялата страна.

„Ако има някакви засечени проблеми, ще разпоредя проверка. Има отговорни хора, които отговарят за статистиката и би трябвало да си вършат работата качествено“, обясни вътрешният министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ