Решението на съда: Запечатването на хотел „Маринела“ се отменя

хотел Маринела

С определение от днес, Административен съд – София град отмени наложената от НАП мярка „запечатване“ на хотел „Маринела“. Съгласно мотивите в определението на АССГ, изложените от органите на НАП мотиви за „запечатването“ на хотела са абстрактни и не представляват основания за предварителното изпълнение на ПАМ „запечатване на обекта“.

Съдът посочва още, че от издадената от органите на НАП заповед изобщо не става ясно „…как несъхранявайки свидетелство за регистрация на ИАСУТД в обекта „търговецът е създал пречки пред контролните органи да извършват цялостна проверка за установяване и проследяване правилното и законосъобразно регистриране и отчитане на осъществените продажби за съответния период“, който период изобщо не е бил уточнен, допълнително се пояснява в акта на съда.

След постановяване на определението на съда, органите на НАП са задължени незабавно да премахнат всички съобщения за запечатване на обекта.

Всички обекти в хотел „Маринела“ работят без ограничения.

Източник: БЛИЦ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ