Първанов с тежък коментар за напрежението между Борисов и Румен Радев, вота на недоверие и тревожна прогноза за Македония!

Георги Първанов

Георги Първанов коментира напрегнатите до скъсване отношения между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев. „Чудесни са думите за единение на Радев. Единението има два пласта. Допускам, че двамата нямат исторически различия за Септемврийското въстание. Трябва да седнат и да се разберат по 3-4 приоритета. Аз работих добре с Борисов, свършихме много работа. С Царя – също“, заяви бившият държавен глава пред БНТ.

„Напрежение ще има, но трябва да има съгласие по значимите за страната теми. Президентът трябва да създава атмосфера да се взема най-разумното решение на страната“, категоричен е Първанов.

„Опозицията е в правото си да иска вот на недоверие. Това е начин да се предизвика дебат, но сега не е моментът“, коментира още експрезидентът по повод вота на недоверие по тема „Здравоопазване“, който подготвят от БСП. По думите му министър Кирил Ананиев познава много добре проблемите в здравоопазването и ако някой може да направи реформата, това е той.

„Ако опозицията трябва да прави тази реформа ще ѝ бъде много трудно“, заяви Първанов. Той смята, че по-добрата реакция на опозицията е била да остави опонента да свърши черната работа и след това да се радва на резултатите.

Като патова Първанов определи ситуацията в Македония. „Не се показа висока подкрепа, според мен гласуването беше против договора с Гърция и неприемане на идеята за новото име и това се прехвърли върху идеята за членуването на Македония в двете световни организации“, обясни Първанов.

В Македония, по думите му, се очертава една постоянна нестабилност.

„Затихващите функции на НАТО се появиха и преди президента Тръмп“, коментира още Първанов. По думите му сега тази тенденция се засилва.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ