Първанов с тежък коментар за напрежението между Борисов и Румен Радев, вота на недоверие и тревожна прогноза за Македония!

Георги Първанов

Георги Първанов коментира напрегнатите до скъсване отношения между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев. „Чудесни са думите за единение на Радев. Единението има два пласта. Допускам, че двамата нямат исторически различия за Септемврийското въстание. Трябва да седнат и да се разберат по 3-4 приоритета. Аз работих добре с Борисов, свършихме много работа. С Царя – също“, заяви бившият държавен глава пред БНТ.

„Напрежение ще има, но трябва да има съгласие по значимите за страната теми. Президентът трябва да създава атмосфера да се взема най-разумното решение на страната“, категоричен е Първанов.

„Опозицията е в правото си да иска вот на недоверие. Това е начин да се предизвика дебат, но сега не е моментът“, коментира още експрезидентът по повод вота на недоверие по тема „Здравоопазване“, който подготвят от БСП. По думите му министър Кирил Ананиев познава много добре проблемите в здравоопазването и ако някой може да направи реформата, това е той.

„Ако опозицията трябва да прави тази реформа ще ѝ бъде много трудно“, заяви Първанов. Той смята, че по-добрата реакция на опозицията е била да остави опонента да свърши черната работа и след това да се радва на резултатите.

Като патова Първанов определи ситуацията в Македония. „Не се показа висока подкрепа, според мен гласуването беше против договора с Гърция и неприемане на идеята за новото име и това се прехвърли върху идеята за членуването на Македония в двете световни организации“, обясни Първанов.

В Македония, по думите му, се очертава една постоянна нестабилност.

„Затихващите функции на НАТО се появиха и преди президента Тръмп“, коментира още Първанов. По думите му сега тази тенденция се засилва.


One comment

  • ЗАРКО ЗАРКОВ

    02.10.2018 at 17:12

    ОПИТВАМ СЕ ДА СИ ПРЕДСТАВЯ ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП. ДА ВИ КАЖА ПРАВОТО, НИКАК НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ НАПРИМЕР КРУМ ЗАРКОВ КАТО МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ИЛИ ПЪК ….. АМИ НЕЩО НЕ СЕ СЕЩАМ ЗА ДРУГ БОЕЦ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ РЕДИЦИ. А МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА ? ХАЙДЕ, ПРЕМИЕРЪТ/ТА Е ИЗВЕСТЕН, АМИ ДРУГИТЕ ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ