Извънредно! Агенция „Митници“ нахлуха в завода на Петя Славова! Очаква ли я съдбата на Миньо Стайков?

Петя Славова

Неочаквана проверка прави Агенция „Митници“ във винзавода на банкерката Петя Славова. Изненадващото нахлуване на властите е като в завода на Миню Стайков винпром „Карнобат“ преди седмица. Това разкриват работници и служители на „Черноморско злато” в Поморие. Те са алармирали, че вероятно ги очаква същата съдба като тази на колегите от Карнобат, съобщава „Флагман“. Рано тази сутрин служители от оперативното звено на Агенция Митници от София са показали заповед, че трябва да влязат и да направят цялостна проверка на мощностите.

По непотвърдена информация са открити нарушения около 16 крана, но в каква връзка са те с винопроизводството и плащането на данъци – не е ясно.

„Има някакъв натиск върху винопроизводителите от Бургаска област, защо не притискат собственици на подобни предприятия в други части на България”, питат се поморийци, анализирайки съдбата на конкурентите си от Карнобат, които бяха запечатани в пика на гроздобера преди седмица и благодарение на съда не бе унищожена още по-голяма част от суровината им.

Подозренията са, че е вход мръсна поръчка за отстраняването на директора на Митница Бургас Валери Стефанов, който, вероятно, не е удобен на определен кръг с особена власт в държавата.

Винпром „Черноморско злато” в Поморие е собственост на Феста холдинг. Има две производствени бази, основната е край Поморие, а другата – в Каблешково. Произвеждат вино, ракия и винено бренди.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ