Готвят удари срещу още двама известни бизнесмени

Полиция акция

Нови два удара готвят прокуратурата и антикорупционната структура КПКОНПИ. Те ще бъдат проведени по матрицата, която бе използвана срещу бизнесмените Ветко Арабаджиев и Миню Стайков. Ударите били планирани за близките 10-15 дни. Това съобщиха за FrogNews два независими един от друг източника.

И двата са близки до държавното обвинение и пожелаха анонимност. Единият от обектите трябвало да е от средите на бизнеса с горива, а другият – от оръжейния бизнес.

Новият удар бил планиран, за да се отклони вниманието от действията срещу Арабаджиев и Стайков. В голяма степен обществените реакции след затварянето на заводи, складове, производствени мощности и хотел „Маринела“ се фокусираха върху версията, че се разчистват сметки. Същото мнение е популярно и по отношение на фалирането на КТБ. Аргументите са, че се обслужват интереси на конкуренти, зад които стоят политически кръгове. Най-често споменаван е кръгът #Кой, а напоследък и около важен човек в ГЕРБ.

Акциите и този път щели да бъдат без участието на ГДБОП, както бе и при предишните удари. Досега никой не е дал обяснение, защо бопаджиите са изолирани, при положение, че точно това им е работата. Носи се слух, че отлъчването било заради страх от изтичане на информация. Бопаджии пък коментирали, че от обвинението и КПКОНПИ не изтичала информация, защото олигарсите и съмнителния бизнес имали пряка връзка с тях…


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ