Основната версия за стрелбата в столичния ж.к „Стрелбище“: Спор между разпространители на дрога за…

Ветрило

Спор между разпространители на дрога е основната версия за стрелбата в София снощи, при която двама души бяха ранени в столичния квартал „Стрелбище“. Продължават разпитите на свидетели. Вече са прегледани и камерите на близките заведения. Полицията издирва извършителите, предава БНР.

Нападателите, които стреляха по двамата мъже снощи в столичния квартал „Стрелбище“, вероятно са използвали пистолет, разкриват източници в МВР. Оръжието, с което е стреляно по младите мъже, е с калибър 7.65 мм. Това е показал огледът на мястото, извършен през изминалата нощ.

Сигналът за стрелбата е получен в полицията малко след 22 часа. Мъжете са излизали от заведение, когато срещу тях е открита стрелба от преминаващ автомобил. Стреляно е най-малко 8 пъти. Двамата мъже са ранени и откарани в болница.

„Получихме сигнал за простреляни лица, като на място екип на полицията е установил двама ранени – мъж на 26 години и мъж на 38 години. И двамата са криминално проявени. Мъжете са настанени в болнични заведения на територията на столицата, като по информация на лекарите няма опасност за живота им, макар да са с по няколко прострелни рани“, уточни директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов, който пристигна на мястото на инцидента, както и директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийки.

„Трима свидетели очевидци се разпитват. Един извършител или двама извършители – нека колегите да си свършат работата и когато имаме повече информация, то ще ви дадем, защото към този момент действително няма да е точна“, каза по-рано главен комисар Ивайло Иванов.

И двамата ранени са познати на полицията, уточни главен комисар Христо Терзийки:

„Пострадалите лица са ясни за нас. Единият е на 38 години и е многократно регистриран за различни криминални деяния, както и е осъждан, и е лежал в затвора за притежание на наркотични вещества. И двамата с прякори. Другият е на 26 години и също е криминално проявен за кражби – и от жилища, и от офиси“.

На мястото на инцидента снощи имаше засилено полицейско присъствие, както и пред болницата, в която са настанени ранените.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ