Куриоз! След луда гонка и ареста на 36 бежанци зад решетките попадна и бившия на Емилия!

Покрай гонка и арест на 36 бежанци на границата край Свиленград зад решетките попадна и екссъпругът на фолкпевицата Емилия – Красимир Димов-Бойса. Той е задържан за 72 ч заради краден трактор “Кубота” с редосеялка това лято, съобщиха източници от полицията.

Две групи иракчани са заловени след преследване в землището на свиленградското с. Мезек. С тях са арестувани и двама каналджии. Чужденците били натъпкани в 2 вана – мерцедес и форд. Сред тях имало жени и деца.

Зад волана на единия автомобил бил 33-годишен старозагорец, а на другия – 23-годишен от Гълъбово.

Докато вървяла операцията по залавянето на мигрантите, полицаите се натъкнали на информация и за кражбата на селскостопанската машина. Тракторът за 100 000 лв. бе задигнат от нива в Свиленградско в началото на юли т.г. Денем машината обработвала площите, нощем стояла заключена на нивата. Тя била на столична фирма с база в пограничното село Левка. Три дни след сигнала на собственика тракторът е открит в стопанска постройка в Тополовград. По неофициална информация Красимир Димов се води безработен, но се занимавал с внос на стари коли от Западна Европа. В началото на 90-те г. бащата на Бойса – Димо Димов, бе спряган за глава на групировката ВИС-2 в Свиленградско.

При друга операция на полицията през миналите дни са задържани още 18 нелегални мигранти в гора край магистрала “Тракия” в Пазарджишка област. Униформените прибрали 18 чужденци – 14 мъже и 4 деца, без документи за самоличност. По-късно станало ясно, че мигрантите са от Ирак и Сирия. Те били оставени от каналджия на магистралата, който ги излъгал, че границата е наблизо и могат да я преминат пеша.

Източник: 24часа



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ