Калин Терзийски отново изригна срещу Слави Трифонов: Не ми плащаше с месеци, нямаше договори, дължи ми…

38923591_1067751360048280_506817922023292928_n

Калин Терзийски публикува в социалните мрежи гневно писмо, адресирано до сценариста на Слави Трифонов Иво Сиромахов, който определи книгите на Кайо като бездарни и безинтересни.

Освен тази оценка авторът на романа „Алкохол“ е и основен персонаж на скечовете в „Шоуто на Слави“. А ето как се е стигнало до враждата:

С Иво Сиромахов години наред сме били приятели, работили сме заедно. Правил съм му жестове. Канил съм го на курсовете по творческо писане, които организирах. Затова бях изненадан, че ме нарича бездарник. В „Шоуто на Слави“ започнаха да правят обидни скечове срещу мен в тежък период от живота ми. В момент, в който е срамота да се подиграваш.

Обикновено човек, когато се чувства виновен или гузен, става агресивен. Самооправдава се за грозните постъпки с дискредитиране на този, който го е нападнал. Аз това виждам сега. Алкохолизмът е ужасно тежка и смъртоносна болест. Бях се преборил с нея, но те продължиха със скечовете. Не спряха да изкарват пошли и жалки кинти на гърба на моето страдание. Недоумявам как е възможно. Това е все едно да си правиш шеги с болен от рак…“, споделя Кайо и добавя, че Слави кара хората около себе си да правят неща, които са против тяхната съвест, ако имат изобщо такава.

Терзийски разказва още, че когато Слави навремето е бил изгонен отвсякъде, по времето на Иван Костов, Калин и още петима писатели са писали сценариите за неговото предаване, което е замествало „Хъшове“.

Не ни плащаха в продължение на месеци. Работехме без договори, защото тогава да поискаш договор се считаше за абсолютно нахалство. И ние не можехме да си вземем заработеното. Част от екипа си тръгна и ме намрази, защото аз останах. Бях заложил прекалено много, за да напусна. Попитах Слави как си позволява да не плаща на хората, които му работят.

В моя случай става въпрос за около 3000 лева. Трифонов се оправдаваше, че изпълнителен продуцент е Стефан Рядков. Стефан наистина беше такъв, но касата беше при Слави – той контролираше парите. Трифонов обаче каза, че не го интересува – да се оправям със Стефан. Същият този Слави години след това ме подиграва. Просто защото са завъртели една грозна машина за пари и не могат да спрат“, разказва още писателят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ