Трагичини новини от Видин: Първа жертва след повредената хемодиализа, втори пациент е в кома

1дсад

Eдин от пациентите на хемодиализа е починал, а друг е в кома вследствие на аварията, която спря работата на животоспасяващата апаратура във Видин, пише BulNews.bg. В понеделник мъжът пропуснал диализния сеанс.

Във вторник той е уведомен за аварията на апарата и са му посочени алтернативите за извършване на процедурата. Той казал, че днес ще се обади за да замине на диализа в Монтана. Тази сутрин обаче той се почувствал много зле и извикал бърза помощ. Докато бъде закаран до спешното отделение на болницата във Видин, човекът изпаднал в терминално състояние и починал, каза директорът на МБАЛ „Св. Петка“ във Видин Цветан Василев.

Втори пациент е в кома в следствие на авариралата хемодиализна техника. Той е заминал за спешна животоспасяващата процедура в Лом. В момента пациентът е в тежко състояние, въпреки че вече е диализиран. Той е настанен в отделението по неврология и лекарите се борят да стабилизират състоянието му.

Счупената част на апарата за хемодиализа вече е намерена. Утре във Видин се очаква да пристигнат екипи, които да ремонтират повредената медицинска техника. Очаква се хемодиализата във Видин да заработи отново в понеделник.

Междувременно министър Кирил Ананиев разпореди незабавна проверка в центъра по хемодиализа.

В близките дни Министерството на здравеопазването ще предостави 180 хил. лв. на болницата във Видин за закупуване на хемодиализни апарати, легла и водопочистваща система. Средствата са осигyрени от Министерския съвет в края на септември т.г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ