Проф. Константинов поряза БСП за вота на недоверие, Първан Симеонов разкри истинската им цел

Михаил Константинов

БСП внася вота на недоверие към кабинета на премиера Борисов в първите дни на идната седмица и няма да прави консултации с другите парламентарни групи. Социалистите са определили здравеопазването и провала в тази сфера на управляващите за негова тема. Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки пък предложи референдум, на който българският народ да избере самолети или здравеопазване иска.

„За първи път ще се иска вот за намерения и предложения на здравния министър Кирил Ананиев, нещо, което още не се е сбъднало. Опозицията няма подкрепа извън собствената си група, което пък от своя страна показва една изолация. Крайният резултат е ясен, а дали ще има полза от дискусиите, предстои да видим“, коментира пред „България он еър“ математикът и политически анализатор проф. Михаил Константинов. По думите му проблемите в здравеопазването са налице, но те не влизали в намеренията на здравния министър Ананиев.

„Никой не се наема да реши проблема с неосигурените граждани у нас, който освен, че несправедливо черпи ресурс, води и до злоупотреби с медицинската система. Спирането на кражбите в сектора също би трябвало да стои на дневен ред“, отбеляза анализаторът.

Политологът Първан Симеонов посочи, че както всеки друг вот, така и този цели да стегне oпозицията и да се създаде дебат.

„От БСП са напълно в правото си. Чест прави на Кирил Ананиев, че започва някви промени в сектора. Въпросът обаче е, че тук не става дума за реформи, тъй като такава се получава, когато за същите вложени средства и разходи се опитваш да постигнеш по-добра услуга. В конкретния случай това, което се предлага е просто да се дават повече пари“, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ