Край на трошките у нас! Министър Димов обясни новите ограниченията върху вноса на коли втора ръка, според екоизискванията на Брюксел

Нено Димов

България ще поиска европейски стандарт при вноса на автомобили в страната, обяви екоминистърът Нено Димов. В Брюксел той ще предложи коли, които имат забрана да се движат по пътищата в някои западноевропейски държави, да нямат право да се движат и у нас.

Ограниченията засягат предимно дизелови автомобили, които не отговарят на изискванията за опазване на околната среда. Идеята е колите, за които има забрана, да не могат и да се изнасят от една към друга страна-членка.

„В момента, със забраната, която се получава в някои западни градове, цените падат изкуствено. Страните от Централна и Източна Европа не трябва да се превръщат в депо за стари автомобили и нашите граждани с по-ниска покупателна способност да не страдат от това, че им се прехвърлят некачествени коли. Този двоен стандарт, който гледахме преди време при храните, трябва да бъде избегнат и при колите. Производителите могат да направят и за българския или полския клиент това, което правят за немския”, коментира Димов, цитиран от Нова тв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ