Цветан Цветанов изригна срещу БСП: Имат само една цел – дестабилизация на държавата!

Цветан Цветанов

Искам да подчертая, че всичко, което бе поставено от страна на Светия синод като тревожност, ние нямаме никакви различия. Ние казахме и днес- правим разграничаване между собствени средства от дейности, осъществявани от БПЦ и останалите вероизповедания и това, което държавата ще направи като субсидии към тях. Това заяви пред Би Ти Ви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Държавата и контролните органи са длъжни да осигуряват контрол върху разходваните средства. Няма абсолютно никакво недоразумение, което стоеше на дневен ред. Всичко е изчистено“, отбеляза още той.

Цветанов изтъкна, че на вчерашното гледане в правна комисия БСП са бламирали законопроекта. „БСП имат една-единствена цел – да има неприятности в държавата, да има безредици, да им се сбъдне мечтата – да отидат на предсрочни избори и да застанат начело на държавата заедно с Румен Радев“, заяви Цветанов.

Той отбеляза още: „За първи път държавата от 90-те години прави всичко възможно да осигури необходимото финансиране за вероизповеданията в страната. Знаем каква е промяната в средата за сигурност. Всеки иска да ограничи външното въздействие на трета страна, която може да финансира съответното вероизповедание в държава-членка на ЕС. Това по никакъв начин не е предателство спрямо избирателите. Ние с ДПС и Обединени патриоти постигаме политически консенсус в името на това“.

„Ние искаме законодателството, което приемаме, да бъде с широка парламентарна подкрепа. Опозицията трябва да участва в парламентарния дебат. И това е силата на демокрацията – да чуеш различното мнение“, подчерта Цветанов и допълни: „Ние разчитаме на отговорността на всяка една от политическите сили и сме отворени за диалог с всяка от парламентарно представените политически сили“.

„Политическият хаос ще убие веднага инвеститорския интерес към страната. Популизмът, който обхвана БСП, ако ги попитате как ще финансират всичко това, което са заложили в т.нар. Визия за България? Защо тогава за хората с увреждания те не дадоха, когато бяха на власт 2013 г. за хората с увреждания, защо не задействаха пенсионната реформа?! Много е важно да подкрепяш нещо, което носи действително добро“, заяви Цветанов.

Той заяви, че с днешна дата са отпуснати два пъти повече за хората с увреждания, отколкото през 2016 г.

Относно протестите за ремонта на градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“, той отбеляза, че днешна София няма нищо общо със столицата от 90-те години. „Нека приключим, нека се видят как се реализират всички проекти, кой какво е направил и кой какво е свършил, за да може София да изглежда такава, каквато е“.

Относно акциите срещу фамилиите Стайкови, Арабаджиеви, той посочи, че е дошло време отново да се стабилизира страната и всеки да бъде добросъвестен, да си плаща данъците и да спазва законодателството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ