Депутат на ГЕРБ с хита на деня: Добре, че избягах от БСП при Бойко Борисов! Той ме спаси от тях

данаил кирилов бойко борисов

Физкултурата и самоспасяването прекрачиха дебата по кандидатурата на парламента за конституционен съдия. В хода на политическите дебати се чу едно признание – шефът на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов, захапван редовно от социалистите в залата, че е бил в техните редици, не се сдържа и им отговори от трибуната.

„Добре, че избягах! И съм първият спасен от вас! Ние сме тук не да си мерим политическите ефекти и дефекти“, скастри той червените по време на спора кой как номинирал и кого подкрепил за КС.

Кирилов си изпроси закачките за партийното си минало по време на дебата заради въпросите, които отправи към БСП. „Защо оттеглихте кандидатурата на Янаки Стоилов? защо за втори път отмъщавате на един прекрасен юрист, на един прекрасен конституционалист? Защо манипулирате всяко изказване и неглижирате факти, които изложихме? Ние го представихме съдия Влахов като съдия, който винаги е зачитал закона и Конституцията“, заяви Кирилов, цитиран от Канал 3.

А Цветан Цветанов след него се обърна към Крум Зарков: „Българският парламент загуби един достоен кандидат, защото предпочетоха Вас пред него!“ Това засегна дълбоко соцдепутата, който стана да се защити: „Янаки Стоилов не заслужава да го използвате така! Тежеше си на мястото“.

„Просто се чувствам омерзен“, призна Зарков и се обърна към Влахов и залата, че „тези хора“, визирайки ГЕРБ, използват всеки авторитет по този начин. „Резултатът е, че в България не останаха авторитети, които да не са поринати“, изригна социалистът. Той цитира Янаки Стоилов, който лично се е оттеглил и е заявил: „В уреден мач не играя“. „Прав е“, отсече Зарков.

СНИМКА: БУЛФОТО



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ