Пълен потрес! Вкараха ученици в болница във Враца в прединфарктно състояние! Пили енергийни напитки

напитка

Двама ученици , на 14 г. и на 15 г. били приети по спешност във врачанската болница в четвъртък, а лекарите били шокирани като установили, че тийнейджърите са в прединфарктно състояние. Според медиците вероятната причина за прилошаването на момчетата била прекомерната употреба на енергийни напитки.

Едното от момчетата, седмокласник припаднал в училище след като първо се вцепенил, загубил дар слово и е започнал да се бие по гърдите като при задушаване. Учителка веднага повикала линейка, а по-късно е станало ясно, че непълнолетният изпил 10 енергийни напитки. Съучениците му пък споделили, че виждали момчето често да пуши трева.

В подобно състояние се почувствал и осмокласник и бил приет в болницата със същите симптоми. Като се съвзел признал пред лекарите, че изпил над 2 л енергийни напитки. Учителите коментираха, че родители на деца често се оплаквали от това, че навсякъде в близост до училищата се продават свободно енергийни напитки и постоянно се навъртат по-големи момчета, известни като дилъри на дрога.

При встъпването си в длъжност преди няколко месеца шефът на областното управление на МВР Янко Янколов обяви засилен контрол около училищата и предприе няколко акции за ограничаване на разпространението на дрогата. Явно обаче предприетите мерки не са достатъчни , а учителите съветват родителите да подготвят децата си и да ги предупреждават за опасностите, които ги дебнат по време на пубертета.

През есента на миналата година Враца бе разтърсена от вестта за починало в съня си 18-годишно момче. Тийнеджърът Кристиян съчетал употребата на алкохол с дизайнерска дрога, известна сред учениците като „китайски чай”. И тогава различни институции обявиха засилени мерки за разпространяването на дрогата около училищата и забрана близо до тях да се продават алкохол и енергийни напитки, но явно те не са дали резултат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ