Нова „изненада“: Пазач на КТБ с 50 млн. кредит от фалиралата банка

ктб

Над 50 млн. лева е източила от КТБ поредната куха фирма. Дружеството „Юлита 2002“ е създадено през 2002 г. от един от охранителите в КТБ – Красимир Зарев, пише „Монитор“.

Той е от т.нар сламени лица, огромната част от тях охранители и секретари в КТБ, взели 67,2% от кредитите, през които е била източвана банката.

В хода на четенето на обвинителния акт срещу мустакатия аферист в спецсъда пък се разбра, че фирмата „Юлита 2002“ притежава и съществени дялови участия в дружества, включително в самата КТБ. Фирмата има пет заема от КТБ, получени след 2009 г., като дължи 49,4 млн. лв. без лихвите. Съгласно обвинението срещу Василев дружеството е разпределяло не само заеми, получени от КТБ, но и по негова сметка са постъпвали средства от офшорки. С получените средства от чужбина е погасена сума от 5 млн. евро по кредит, който БГ Мадоф получава от КТБ и нарежда по банкова сметка в Швейцария за закупуване на къща там. В началото на 2017 г. е вписано прехвърляне на фирмата „Юлита 2002“ на Снежана Недкова, ромка от село Крива бара, Монтанско.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ