Скандално! Държавата брои на Гергов 43 млн. за имот във Варна, от БСП бесни

1538749351-snn

БСП порица съпартиеца си и член на Националния съвет на партията Георги Гергов заради това, че днес община Варна реши да купи от него 3 дка терен в топ центъра за сумата от 43 млн. лв. Парите за покупката на известния сред варненци терен като „Дупката“ обаче не са общински, а са от държавния бюджет, пише Канал 3.

Морската община се опитва да придобие терена от години, а предишният вариант беше замяна на проценти от Пловдивския панаир, собственост на Варна, срещу имота в центъра на града, който да им преотстъпи пловдивският бизнесмен. Тази сделка обаче пропадна.

Не се знае какво ще прави общината с терена, на който от оценителите е дадена оценка за изграждане на магазин. Още преди далечната 1989 г. идеята е била да се построи втори ЦУМ в морската столица, но строежът е замразен поне от 35 години.

Предложението на кмета Иван Портних, направено на сесията днес, не е било подкрепено от червените общинари във Варна, които гласували „въздържал се“. Като причина те изтъкнали, че сумата от 43 млн. е прекалено висока за 3 декара място и ощетява държавата, съобщиха от „Позитано“ 20.

„Дупката“ е много голям проблем за Варна наистина, който стои от 35 г. Става въпрос за решение на Общинския съвет за придобиване на на акции на ЦУМ Варна, които да станат собственост на община Варна. Но цената е изключително висока. Около 3 дка място в центъра на Варна не струва такава сума. 43 млн. е прекалено много“, коментира пред Канал 3 един от червените общинари – Борислав Гуцанов. Петимата от групата на левицата са гласували „въздържал се“ и „против“, обясни той.

Категорично се разграничаваме от сделката, сключена между ГЕРБ и Георги Гергов, заявиха в нарочна позиция и от ИБ на БСП, които се възмущават, че за сделката на съпартиеца им са гласували всички общински съветници от ГЕРБ и техните сателити.

Тази сделка е поредната, която предизвиква съмнение за скритата обвързаност на политиката с бизнеса, съществувала в годините на прехода. Искаме да сложим край на този модел, се заканва соцръководството в официалната си позиция.

Дупката.

Снимка: TrafficNews



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ