Скандалът се завихри! Потвърдиха: Имало е есемеси от Борисов до Нинова: Ходили са за бизнес при премиера!

Корнелия-Нинова-и-Борисов

Есемес сканДалът в БСП все още се вихри и набира скорост. Близките до Корнелия Нинова и вътрешната опозиция са в стрес, след като лидерката им обявила по време на заседание на Националния партиен съвет, че Бойко Борисов й пращал SMS-и с имена на червени депутати, които ходели при него да искат разни услуги. Тя обявила публично, че ще обяви имената на „грешниците“.

Корнелия Нинова час по-скоро да обяви имената на въпросните депутати, за да се сложи край на проблема, който вреди на партията, настояват от червените редици. Тя обаче все още не изпълнява желанието на съпартийците си и ги държи в напрежение.

Потърсихме за коментар проф. Димитър Иванов, бивш разузнавач, университетски преподавател и издател, за случващото се.

Интервю на Албена БОРИСОВА

– Възможно ли е Бойко Борисов да е пускал есемеси на Корнелия Нинова, проф. Иванов?

– Разбира се. Бойко Борисов така общува. На Корнелия Нинова работата й е да го дразни, а на Бойко Борисов – да създава интриги.

– Вярвате ли, че червени депутати са ходили при премиера за услуги?

– Вярвам, разбира се. Ходили са за бизнес. За какво друго се ходи при премиера? Корнелия Нинова е споменала, че е получила есемеси, че „наши другари са ходили при Борисов“. Скандали и разправии не е имало. Но, това е предупреждение. Ако продължат, ще си понесат последствията. Никой не иска да има троянски кон в екипа си.

– Какви депутати са ходили при Борисов – от ръководството на БСП или от миманса?

– При премиера няма да ходят никому неизвестни хора, без позиции. Това са членове на ръководството. Няма как да е другояче.

– Ако е Кирил Добрев, както се говори?

– Ако е той, трябва да се докаже. И той е длъжен да даде обяснение. Както и Драгомир Стойнев, ако е ходил. Той също се е занимавал с бизнес. Стойнев беше енергиен министър.

– Как приемате този скандал – точно сега в този момент?

– Той е елемент от политическото противопостяване между ГЕРБ и БСП. И на второ ниво е опит за създаване на лични отношения между двамата лидери.

– Като разузнавач, работил дълги години с информация, обаче как ще квалифицирате скандала, не е ли ниско нивото?

– Ниско ниво е, категорично. Но като се има предвид интелектът и качествата на българските политици, е нормален.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ