Пак се „прочухме“: Родители продават децата си в Испания – правят ги крадли и уличници

Заснемане

За престъпната група, занимаваща се с бизнес с плът и кражби в Испания, съставена изцяло от българи, някои от които от Бургаско, разказва Нова телевизия. Част от жертвите са непълнолетни момичета, продавани от родителите си, за да работят като джебчийки.

Властите в Испания твърдят, че начинаещите се купуват за по 20 000 евро, а по-опитните – за 30 000. След продължило една година разследване през май тази година испанската полиция задържа 41 българи, 12 от които са непълнолетни.

Общото между децата е, че живеят в Испания легално – напуснали са страната ни с безсрочни пълномощни от родителите си. В документите обаче не е посочено име на придружител. Жертвите са от различни градове в България – Бургас, Ямбол, Велико Търново, Плевен, Перник, Стара Загора.

Шефът на групата, уличена в трафик на жени за проституция и кражби е Методи Борисов. Живее в Испания от 17 години. Той осигурява и квартирите, в които живеят крадлите. Апартаментите са окупирани. Те са собственост на банки, тъй като хората, които са искали да ги купят, не са покривали редовно вноските си за лизинг.

Момичетата плащат дори наем за ползваните квартири. В някои от тях живеят по 20 души, като се редуват – докато половината са на работа, другата половина си почива в съответния апартамент. След това се сменят. Властите в Испания не знаят какъв процент от „заработеното“ остава за крадлите.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ