Няма такава държава: Близо 20 шофьори изгоряха със солени глоби заради забравен пътен знак!

Полиция патрулка

Пътен казус след ремонтите на бул. „България” в столицата – близо 20 шофьори ще получат солени глоби заради забравени знаци. Един от тях е за ограничение на скоростта до 30 км/ч. и е трябвало да бъде премахнат с края на ремонта. Оказа се обаче, че е бил забравен и никоя институция не е забелязала до 1 октомври.

След като разбраха за забравения след края на ремонта на булеварда знак, от общината решиха проблема със знак на земята, съобщава bTV.

При липсата на знак след кръстовище по правилник важи ограничението от 50 км/ч. Следвайки това правило, пътната полиция разполага мобилна камера и настройва радара да лови нарушенителите. Оказва се обаче, че истинското ограничение в участъка е трябвало да бъде 70 км/ч. Съответният знак обаче се появи три дни след акцията.

По закон за знаците отговаря стопанинът на пътя, в случая – Столичната община.

Резултатът от действията на институциите е пълно объркване сред шофьорите. Един от 18 санкционирани вероятно ще загуби книжката си за три месеца и ще плати 800 лв. глоба, тъй като е заснет със 110 км/ч. Останалите са превишили с 30 километра и ги очакват глоби до 400 лв.

От общината проверяват чия е вината за забравения знак.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ