Албена Вулева с разтърсваща изповед: Телевизията да го д*ха, не ми липсва, аз владея…

Албена Вулева

Албена Вулева е известна с бистрия си и остър ум, който не се пречупва пред нищо и никого. Наскоро тя имаше проблеми в социалните мрежи, където недоброжелатели непрекъснато докладват профилите й във “Фейсбук” и тя системно е блокирана. Най-вероятно проблемът е на религиозна основа, след като тя не скри, че се е отказала от християнската вяра и вече изповядва исляма. За всичко това си говорим с нея, а тя, както винаги, е до болка откровена. А думите й са точно подбрани и ги забива точно в целта. 

– Албена, каква е причината двата ти профила във „Фейсбук“ да са блокирани? 
– Във “Фейсбук“ постоянно ми блокират профилите по най-различни причини. Например ден преди гей парада ми блокираха дори You Tube канала заради публикация от 2014 година… Вероятно, за да не мога да се изкажа за тазгодишния, като че ли не мога да го направя от друг канал или просто от друго място. Наивна работа. Във фейсбук лелките ме докладват, когато им кажа, че са домакини, сякаш това е обидно. На дебели също се сърдят, но същевременно не спират пържените мекици. Най-големият парадокс, който се случи и даже проверявам как да направя международен дискриминационен  скандал, е когато ми блокираха профила заради моя снимка по хиджаб! Та това си е чиста дискриминация на религиозна основа. Задължително ще намеря време да се заям, защото ако във фейсбук напишеш циганин, независимо дали си го кодирал, като „ц!г@n!н“, те блокират веднага, а снимка по хиджаб не можело – няма да стане! Няма да стане на фона на актуалната геополитическа обстановка с народите, изповядващи ислям, просто ще ги разпердушиня из всички правозащитни институции и формацийки. Дано не забравя!

– Обвиниха те, че правиш магии… 
– Не могат да ме обвиняват, че правя магии, защото ще правя каквото си искам! Никъде не е забранено да се правят магии. А и да беше забранено – тепърва имат да доказват, че това, което правя, са магии, а не ритуали за пречистване на духа!

– На теб някога правили ли са ти магия и вярваш ли в такива неща? 
– Не знам дали са ми правили магии, но аз за всеки случай постоянно правя ритуал, чрез който, ако някой е насочил някаква негативна енергия към мен, тя

му се връща под формата на подкожни натрупвания на мазнини, които не могат да се стопят

Просто складирам отправения към мен негативизъм под формата на сланини у зложелателя си. Така в един момент разбирам кой е правил нещо, като видя някой с трайни проблеми с килограмите и ми е ясно какви ги е свършил.

– Познаваш ли хора, които наистина се занимават с това и магиите им са ефективни, и такива, които пък развалят вече направени заклинания? 
– Познавам хора, които се занимават с това и това съм аз. Други не познавам, не смятам и да се запознавам, нито да обменям и споделям опит и идеи – всеки да се оправя!

– Нека сега си поговорим и за решението ти да приемеш исляма. Какво те подтикна към това решение и беше ли обмислено? 
– Исляма приех необмислено, импулсивно,  емоционално и изцяло по волята на Аллах, който ме повика. Имах непреодолимо желание и теготение да се присъединя към тази религия, да се слея с този свят. В това мое действие стои единствено връзката ми с Аллах. Няма подтекст, няма обмисляне, няма цел или причина – всичко е зовът на сърцето. Изучаването  на исляма, вникването в него дойдоха после. Тогава си обясних защо се е случило така – това е житейска философия, която почти изцяло съвпада с моята!

– Често пътуваш до съседна Турция – с какво тази страна и хората те впечатлиха толкова силно? 
– Обичам Турция! В частност Истанбул! Харесват ми мащабите, смесването на културите, еклектиката в стила, колорита, миризмите, непринудеността, калабалъкът. Харесва ми, че хората са услужливи, усмихнати, любезни. Харесва ми, че работят. Че има ред. Че в огромния им хаос има ред! Харесва ми високата хигиена въпреки милионите хора. Това, че има история, която се е вплела в модерното, или обратното. Обичам моретата, чайките, корабите, рибарите – цялата свобода всеки да прави това, което си иска, независимо от това колко контрастно изглежда на фона на стоящия до него човек. Обичам миризмата на Истанбул, влажния въздух, крясъка на чайките и песента на мюезина. Един ден ще живея там!

– Наистина ли си наследила 1 милион от починал чичо в Москва? 
– Не съм наследила 1 милион, и то само защото нямам починал чичо в Москва. Иначе бих.

– Липсва ли ти телевизията и мечтаеш ли един ден да триумфираш отново на екран? 
– Телевизията не ми липсва, защото тя, като вид медия, е на изживяване. Интернет я уби, а аз владея интернета. Така че телевизията да го д*ха.
– Предаването „Папараци“ е в твоята стилистика и се водят спорове Николета Лозанова или Венета Райкова е по-добрата водеща. Какво смяташ ти като човек, който дълги години е правил това и е поставил основите на тази дейност в България? 
– Няма да обсъждам продукции, които са  нескопосни имитации на мои предавания. И двете женички не стават нито за водещи, нито за другите им занимания. Обикновени български провинциалистки, които според мен трябва да затварят туршии и да крепят духа на българщината пред чушкопека.

– Би ли седнала на стола на Гала, който чувам оттук-оттам, че се клати и в най-скоро време ще се катурне? 
– На ничий стол няма да сядам, нито имам желание да сядам. Аз седя само на индивидуално създадени за мен столове. Даже аз сама си ги създавам.

Интервю на Красимир Красимиров, „ШОУ“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ