За дамите: Това е перфектната възраст за раждане на дете!

1538674133_2

Планирането на бременност е отговорен и много индивидуален бизнес. Някой иска да бъде млада майка и вече на 40 години да стане баба, а друг иска да отдели време за кариера или да натрупа достатъчно ползи и знания, които могат да бъдат предадени на дете.

Но наскоро учените завършиха едно от изследванията си и казаха, че първото раждане е пряко свързано с продължителността на живота.

Кога да родя?

Преди 10 години всички казваха, че колкото по-рано родиш, толкова по-добре за теб и за детето, защото тялото е младо и ще се справи с всичко. Нормалната възраст за раждане на първо дете бе на възраст 18-25 години. След това тя стигна до 28 години, а след това се премести малко повече до 30 години. Бременните жени над 30-годишна възраст обаче в нашите болници често се наричат ​​стари.

Но наскоро изследователи от португалския университет Коимбра заявиха, че жените, които раждат за първи път на 30 години или повече, живеят по-дълго. Те сравняват очакваната продължителност на живота на жените, родили на 20 години, и тези, които имат дете след 30 години. Най-важното заключение, постигнато от учените, е, че колкото по-късно раждате детето си и изживявате щастливо младостта си, толкова по-дълго живеете после.

Също така, жените, които са родили първо дете на възраст над 30 години, са по-малко чувствителни към сенилна деменция.

Някои психолози и социолози вярват, че майките след 30 години имат по-стабилна психика, така че нервната им система страда по-малко. Други казват, че закъснелите майки са по-успешни и образовани, за да могат да си позволят качествен начин на живот, който отново засяга дълголетието.

Смятаме, че всичко е много индивидуално. Трябва да раждате, когато се чувствате готови за това. И възрастта няма значение, най-важното е, че здравето позволява. Разбира се, възрастовите граници са се изместили отдавна.

Източник: „БЛИЦ“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ