Ухаа: Ники Дойнов с нова къща

Заснемане

Ники Дойнов си е купил къща в ивайловградското село Горно Луково. Населеното място се намира само на 1 километър от границата с Гърция, а имотът, за който новинарят броил няколко хилядарки, бил напълно изоставен и рушащ се.

Всъщност в Горно Луково нямало жива душа от години. Селото, макар и известно с мраморната си земя, отдавна останало без население и било пред заличаване от картата. Ники попаднал там съвсем случайно по работа и се влюбил в атмосферата, която му напомняла на тази в Тоскана, Италия. Решил да издири собствениците на една от постройките и се спазарил да я купи.

За момента нямал намерение да ремонтира къщата си, която дори нямала покрив.

Стените, изградени изцяло от камъни, се крепели едва-едва, но Дойнов искал да запази чара на мястото и не планирал да го превръща във вила. Въпреки че нямал даже чешма, понякога канел гости в Горно Луково и се шегувал, че единственото, което може да им предложи, е нощ под звездите. Първа желание да види мястото проявила екранната му партньорка Ани Салич, която от години е любител на дивата природа, а в последно време поддържа фигурата си с планински походи и катерене. Самият Ники, когато посещавал Горно Луково, отсядал на хотел в съседния Ивайловград, а маршрутът до селото минавал с велосипеда си. „После се хвърлям на някоя поляна и си почивам от напрежението“, споделя новинарят.

Селският туризъм обаче никак не се нравел на неговата половинка Петя, която била любителка на лукса и комфорта. Бившата моделка и стюардеса предпочитала Дойнов да я води на почивки в топдестинации из целия свят, вместо да я мъкне на село. За последната година двамата обиколиха най-красивите кътчета в Германия, Австрия, Гърция, Чехия и Македония, като масрафът се пое изцяло от Ники, тъй като жена му все още била по майчинство и почти не разполагала със свои доходи.

Източник: „ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ