Какво е правила зверски убитата журналистка Виктория часове преди зверството?

Жена Шумен1

Полицията в Русе разследва брутално убийство на 30-годишна бизнес дама. Убитата е Виктория Маринова – административен директор на телевизия ТВН. 30-годишната жена е била жестоко пребита изнасилена и задушена. Все още няма заподозрян по случая.

Тялото на жертвата е намерено вчера малко преди 14.20 ч в района на кейовата стена в Русе. Сигналът е подаден от гражданин, който е минавал оттам. Мястото се използва от много русенци за джогинг. По неофициална информация до 12 часа в събота жертвата е била на кафе с членовете на бизнес клуб „BNI Prista”, след което споделила, че отива да тренира за днешния крос в резервата „Сребърна“.

Виктория е излязла от дома си в събота предиобяд, облечена в спортен екип, с луксозния си автомобил. Спряла е до заведение в началото на Парка на младежта, където имала уговорена среща с приятели. Пили са кафе и по обед станала и казала на компанията, че има намерение да потича, за да се подготви за участие в предстоящия маратон. На следващия ден на територията на биосферния резерват „Сребърна“ се организирало спортното събитие Srebarna Trail Run 2018, но организаторите на събитието отричат тя да се е записвала за участие, пише „Телеграф“.

Младата жена е спортувала по бетонната алея край реката, по която русенци бягат за здраве или карат велосипед. Често това място е безлюдно, особено по обяд, тъй като спортуващите ходят там предимно сутрин или привечер. Най-вероятно Виктория е била нападната от храсталаците, докато тича.

След подаване на сигнала на мястото са изпратени екипи на полицията. „Извършен е оглед, на който е установено петна от червеникава течност, реагиращи на кръв, безжични слушалки за безжично устройство и черен ластик за коса. В близост до тях се намери спортна розова обувка „Пума“ и на около 5-6 метра от обувката, в обрасла от растителност зона, се намери труп на лице от женски пол“, каза зам.-директорът на ОД на МВР-Русе комисар Илиян Енчев.
Русе са изпратени и полицаи от Национална дирекция „Полиция“. Извършени са огледи и претърсвания, както и множество разпити.

„Установили сме маршрута на движение на пострадалата от сутринта на вчерашния ден до часа, в който сме получили информацията за смъртта й. Установили сме как се придвижва и с какво е облечена, знаем със сигурност, че към момента, в който сме намерили трупа, от него липсват мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата на пострадалата и част от дрехите й“, обясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Убитата ръководи ТВН от около година, като има и собствено предаване. Полицията и прокуратурата работят по всички възможни версии – както свързани с професионалната реализация на младата жена, така и с личния й живот. Тепърва ще се изяснява дали е станала случайна жертва или е била следена.
Разследването на тежкото престъпление продължава с разпити и технически експертизи. От семейството и от телевизията отказаха коментар.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ