Журналисти обясниха: Реална ли е версията, че Виктория е убита заради разследване?

1538933260-sistemen-bufer-10

Продължава разследването на убийство на 30-годишна журналистка в Русе. Полицията работи по всички версии, но задържани за жестокото престъпление към момента няма. Тялото на жената е открито в събота в храсти в близост до река Дунав. 

След няколко часа е установена и самоличността й – Виктория Маринова, водеща на предаване и административен директор в русенска телевизия. По данни на МВР жената е била изнасилена, пребита и задушена. Криминалисти от града казват, че досега не са били свидетели на толкова жестоко престъпление. Извършени са огледи и претърсвания. Иззет е и автомобилът на жертвата. Назначени са различни експертизи, включително и технически – на мобилни устройства.

Премиерът Бойко Борисов изрази твърдото си убеждение, че извършителят ще бъде разкрит. И увери, че на място работят най-добрите криминалисти. Тази вечер ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова. То ще се състои от 18:30 на площад „Света Неделя“ в София.

Журналистката Богдана Лазарова е категорична – каквото и да е убийството, то трябва да се разкрие много бързо, защото както властта, така и обществото имат необходимост от това.

„Журналистката е водила магазинно предаване преди. Сегашното предаване „Детектор“ поема наскоро и има само един епизод. В този първи епизод на предаването не се говори за злоупотреби и подобни, а има само интервюта на арестуваните от „Биволъ“ журналисти“, обясни Лазарова в „България сутрин“.

По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

„Опасно е да си гражданин у нас. Опасно е и да си журналист. В журналистическата гилдия има доста голяма автоцензура. Тази агресия и това, което наблюдаваме, са причинени от усещането за безнаказаност. Затворите са пълни, но с роми и джебчии“, уточни журналистката.

Според журналиста Стефан Ташев не трябва да се издават присъди предварително и обществото да се настройва срещу определени хора.

„И аз не съм съгласен с Facebook, че тази трагедия е факт заради разследванията на убитата. Не трябва партиите да яхват подобни протести. Убийството е извършено с много ярост. Съответно е имало някакво лично отношение. Не трябва да се манипулира общественото мнение, както стана с „Господари на ефира“, твърди Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави още, че смята и се надява, че в близките дни МВР ще си свърши работата и убийството ще се разкрие.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ