Цацаров хвърли истинска бомба за блокирани 14 милиона евро

цацаров

Блокиран е паричен превод в евро, който граничи с размера на 14 млн. евро. Това каза пред журналисти в Русе главният прокурор Сотир Цацаров. Това се е случило след сигнала на вицепремиера Томислав Дончев за злоупотреби при усвояването на средства от европейски фондове.

„Проверката е прераснала в досъдебно производство. Това, което мога да кажа е, че по отношение на нея и в рамките ѝ със съдействието на ДАНС са извършени и действия по реда на Закона за мерките срещу изпиране на пари. Тези действия са довели и до запор на изключително крупна сума пари и блокиране на превод“, посочи той и обяви, че по сигнала се работи изключително интензивно.

Главният прокурор обясни, че действията на ДАНС продължават и обхващат всички физически и юридически лица, независимо дали са търговци или сдружения с идеална цел, които фигурират в сигнала.

„В рамките на сигнала е извършен и съответен анализ. Подадена е оперативна информация от ДАНС. В резултат на тази информация СГС е упражнил правомощията си по Закона за мерките срещу изпиране на пари“, каза още Сотир Цацаров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ