Цяла България се разплака: Проговори бащата на убитата Виктория

Заснемане

Благодарности за съпричастността и съболезнованията написа във Фейсбук бащата на убитата в Русе Виктория Маринова – Георги.

„Благодаря ви, приятели, за съпричастността и подкрепата в такъв труден момент за нашето семейство“, написа Георги Маринов в социалните мрежи.

„Почивай в мир“ от Израел, Косово, Македония, Украйна, Франция, Белгия, Турция, Италия, Полша, Непал, Русия, Кипър, Германия, САЩ и много други страни пишат потребители на Фейсбук на страницата на журналистката Виктория, която бе зверски убита в Русе. Момиче от Италия е написало: “ Надявам се това лайно да си плати за кражбата на младия ти живот! Въпреки че по принцип съм срещу насилието, в този момент съм толкова ядосана за това, че единственото нещо, което мога да мисля е, че той трябва да умре по същия начин.. съболезнования на семейството на това момиче..“.

Към момента не се изключва нито една версия за жестокото убийство. В събота рез деня е тичала м парка, когато е била нападната, бита, душена и изнасилена. Криминалистите се опитват да изяснят дали килърът я е познавал. Открито е ДНК на нападателя, но заподозрян все още няма, тъй като, за да бъде открит по ДНК, трябва да е бил регистриран преди това. Към момента покритие на такива данни няма, заяви Младен Маринов, министър на вътрешните работи.

Извършените действия са изключително жестоки и брутални, отсече главният прокурор Сотир Цацаров.

Една от версиите е за убийство, свързано с работата на Виктория, но според различни източници това е малко вероятно, тъй като тя не е била разследващ журналист и е водила предаване на мода. Т.е. заниманията й не предполагат конфликти и съответно екзекуция по тази причина. Въпреки това редица чуждестранни издания изтъкват точно това, без да са запознати с детайлите.

На сайта на телевизията, в която Виктория е била шеф, се появи призив: „Направи едно добро дело! За Виктория!“ и текст:

„Така би искала тя!

Ако е вярно това, че Господ прибира

при себе си най-добрите, то е най-вярно

за Виктория.

Не тъжете за нея, тя не би го искала.

Почетете я с едно добро дело. Ей така – без причина, за някой непознат. И му кажете той да направи същото за друг.

Заради нея.

И когато това добро дело обиколи целия свят и се върне при вас – тогава ще знаете, че сме променили света.

За това живееше тя – за да направи света по-добър. Нека заедно да довършим започнатото от нея.

Така би искала тя!“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ