Огромен скандал: Бербатов замесен в грандиозна измама, завлекли го с 2 милиона

Елена-Бербатов

Продуцентът Димитър Станчев, създател на първото тв хазартно предаване в България Супершоу „Невада“, което подлуди цялата страна в зората на демокрацията, е предаден на прокуратурата заради измами в особено големи размери. Няколко завлечени от бизнесмена с български и канадски паспорт са се обърнали към НАП и прокуратурата и настояват Станчев да бъде предаден на съд, тъй като е лъгал инвеститори, че влага парите им в нова лотарийна игра, твърди столичен седмичник.

Общият размер на завлечените средства от мастития продуцент от зората на демокрацията доближава 8 милиона лева, разкрива източник на изданието. Твърди се, че Станчев е завлякъл и футболната звезда Димитър Бербатов. Заедно с мениджъра си Емил Данчев Бербо инвестирал крупната сума от 900 000 евро в лотарията на адаша си преди да научи, че подобно хазартно шоу никога не е съществувало, а е хитра схема, чрез която продуцентът източвал милиони на гърба на наивните инвеститори.

Близък до Бербатов разкрива, че спортистът налял 900-те хиляди евро през 2014 г., когато все още бе професионално действащ футболист с многомилионен договор с Монако от едноименното княжество. Бербо и Димитър Станчев се запознали в самолета за Франция, а впоследствие станали приятели и се срещнали няколко пъти, за да обсъдят бъдещото си съдружие.

Самият мениджър на Бербо също вложил пари – около 150 000 евро. А схемата била следната – Станчев кани „бъдещите си бизнеспартньори“ да преведат средства в сметки в офшорните фирми „Diamond Team“ и „Novasoftpro inc“, регистрирани в Малта и Панама, тъй като били нужни средства за закупуването на допълнителни лицензи за хазартна дейност. След това Станчев пренасочвал парите към сметка в друга офшорна зона – в Лихтенщайн, до която единствен имал достъп.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ