Дъщерята на жертва от Своге с шокиращи разкрития! Вижте какво крият разследващите, пазят ли „Трейс груп“!?

11

Това, което ни крепи и ни дава сили да продължаваме, е да искаме да има някой обвинен за тежката автобусна катастрофа край Своге. За нас не е достатъчно първосигналното обвиняване и ареста на шофьора. Това каза в ефира на bTV Ваня Боянова, която губи баща си при инцидента, а майка ѝ е сред пострадалите.

Към момента майката на Ваня е на домашно лечение, предстоят още прегледи, с които да се установи дали ще се налага операция. „Не ни дават информация докъде са стигнали експертизите и лабораторните изследвания на асфалта. Нямаме никакви срокове, в които да чакаме решение кога в крайна сметка виновните ще си понесат последиците”, категорична е Ваня Боянова.

„Не е редно един човек, в лицето на шофьора, да бъде обвинен за една колективна грешка – на община, строителна фирма, немарливост на голяма част от обществото”, посочи тя. Според нея министерските оставки след трагедията са били първосигнално решение.

„Нямаше как да не направят нещо, за да потушат това, което се надигаше в душите на хората”, смята тя. Трасето беше преасфалтирано, но мантинелата все още е на земята, където беше и след катастрофа на ТИР месеци преди това. Още няма отводнителни канали, за да не се получават реки на този път и да се намалят поднасянията. Положен е нов асфалт, но нямаме информация доколко е по-различен от стария, каза още Ваня Боянова.

Както е известно държавата в момента всячески се опитва да опази близката до управлението „Трейс груп“, която е правила пътя-убиец.


2 comments

  • Илиян

    09.10.2018 at 12:14

    Разследващите пазят властта и държавната администрация, която години наред не си върши работата и не упражнява никакъв контрол. Трагедията в Своге не е първата, няма да е и последната.

    Reply

  • Анонимен

    09.10.2018 at 13:10

    Доста подвеждащо в текста се твърди, че държавата пази строителя на пътя. Напротив, държавата се опитва всячески да натопи строителя, защото техническият проект за тоя път, правен от държавните чиновници, е тотално сбъркан и несъобразен с актуалните условия. И затова се хвърляха твърдения, че асфалтът не бил с правилната рецепта, че имал варовик и т.н. Накрая се оказа, че наличието на варовик си е съвсем допустимо. А никой не ще да покаже държавното задание, защото ще стане ясно, че строителят го е следвал буквално.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ