Адвокат Марковски обясни: Убиецът на Виктория, „този вампир в човешки образ“, няма да получи доживотен затвор!

марковски

Убиецът на Виктория, този вампир в човешки образ, едва ли ще получи доживотен затвор. Ако неговият адвокат го посъветва да се признае за виновен и той действително се признае за такъв, отпада възможността за доживотен затвор. В този случай ще получи най-много 30 години лишаване от свобода. Трябва да изтърпи поне две трети от наказанието, за да го освободят предсрочно.

„Има генетичен материал, ДНК профилът е категоричен. Така че задържаният според мен извършител е действителният отговорник за злодеянието. В тази връзка ще си позволя да поздравя полицията за успешните действия“, добави Марковски.

„За ДНК профилите не бива да се пестят средства. Имат в базата данни неговата ДНК и ето, че извършителят вече е на подсъдимата скамейка. Така че пари в това отношение не бива да се пестят, защото не е редно“, сподели адвокатът.

,,Който прави престъпление, никога не смята, че ще бъде заловен, той се мисли за недосегаем. Но в крайна сметка няма идеално престъпление, защото всяко престъпление винаги оставя следи“, заключи Марин Марковски.

Двете престъпления са много различни. В едното има намерен пистолет, а в другото ДНК материал, заяви още Марковски.

Припомняме, че в събота жестоко бе пребита, изнасилена и убита журналистката Виктория Маринова, а вчера стана ясно, че 18-годишно момче е било застреляно в главата в Монтана.

Марковски обясни, че намереният в колата на предполагаемият убиец на монтанчанина е бил газов, но дори и да е преработен, той трябва от много близо да бъде използван, за да се извърши убийство.

„Вероятно младият министър ще забрани тези газови пистолети“, смята още юристът и коментира още „не бива да се стреля по бедни, гладни хора, които някой път са нарушили закона.

Очаква се на извънреден брифинг тази сутрин премиерът Борисов, главният прокурор Цацаров и вътрешният министър Маринов да огласят разкрито ли е жестокото престъпление, което разтърси България и света.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ