Ударна акция! Държавата нанесе тежък удар на скандалния кмет Ценко Чоков: Запор за над 3 млн. лева…

Ценко Чоков

Само седмица след като Ценко Чоков бе пуснат под домашен арест, по искане на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) съдът наложи възбрана на имущество за 3,2 милиона лева на бившия кмет на врачанското село Галиче. Това обяви председателят на Комисията Пламен Георгиев по време на конференция за антикорупционно образование.

Обезпечителните мерки са във връзка с обвинението на Чоков за лихварство.По обвиненията за отвличане, побой и палеж на автомобил той беше осъден на 4,5 години затвор от Специализирания наказателен съд, но преди седмица бе пуснат под домашен арест заради заболяване.

Запорираната сума е върху цялото движимо и недвижимо имущество на фамилията Чокови.

„Това са общо 153 имота, автомобили и земеделски земи. Запорирани са имоти и на съпругата на г-н Чоков и на синовете им. Има запорирани имоти в София, както и автомобили на синовете му и на него самия. Въобще за цялото имущество, което ние сме установили, вече има произнасяне на съда, с което са наложени обезпечителни мерки“, обясни шефът на КПКОНПИ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ