От МВР работят по версия за съучастници и мотиватори на Северин! Разпитват двама, пътували с него към Германия

полиция

Работим по версията за евентуални съучастници и мотиватори на Северин Красимиров за извършване на престъплението. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред за дейността на МВР около убийството на Виктория Маринова в Русе.

„По отношение на напускането на държавата от извършителя – престъплението е извършено на 6.10.2018 г. между 11.00 и 11.40 ч. Той е напуснал законно границата на България през ГКПП „Дунав мост“ в посока Румъния“, каза още министърът и обясни, че той е влязъл в Германия с още двама души. „В момента на напускането на страната ние все още нямахме информация, че той може да е извършител. Хубаво е, че граничният контрол го е регистрирал, че напуска и впоследствие достигаме до неговото местонахождение“, обясни Маринов.

„До момента имаме събрани доказателства, които подкрепят в голяма степен, че той е действал ситуативно и без предварителна подготовка. Това е подкрепено със свидетелски показания. Но работим и по тезата за търсене на негови евентуални съучастници и мотиватори на това престъпление“, обясни Маринов.

Северин Красимиров бе спипан в Германия, след като българските криминалисти разкриха, че именно той е иззвършител на изнасилването и жестокото убийство на Виктория Маринова, административен директор на TVN.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ