Британският посланик Ема Хопкинс за Борисов: Той се чувства предаден! Защо BBC атакува България за убийството на Виктория?

Ема Хопкинс

Премиерът Бойко Борисов сподели, че е разочарован от начина, по който бе отразен случая в международните медии, и аз споделям мнението му. защото за дни полицията събра много доказателства. Това заяви в ефира на Нова тв британската посланичка у нас Ема Хопкинс относно вчерашното смъмряне на Бойко Борисов. 

Припомняме, че премиерът заяви на среща с 36-мата посланици, че е разочарован задето нито една държава и нито една чужда медия не са се обърнали за информация по разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова и не е направено запитване, нито има обаждания по официален път.

„Европейската заповед за арест и всяка полицейска служба трябва да се гордее с резултатите. Борисов се чувства все едно България е предадена в медиите и са направени много прибързани изводи“, добави тя.

Запитана дали има имиджов проблем и целенасочена атака от страна на медии като BBC, поставили престъплението наравно с убийствата на разследващи журналисти през последната година, Хопкинс заяви: „Винаги има неточности при отразяването наред с много отговорната журналистика. Нашата преса е свободна и политиците невинаги харесват това, което журналистите казват. Разбира се свободната преса може да каже каквото си иска. Относно причинените неприятности в случая, следейки събитията в Солсбъри, имаше разпространени версии, че Тереза Мей лично го е извършила или че е дело на свекървата на Скрипал“.

„Предвид това, което се случи последните години, значението на медийната свобода, възхода на фалшивите новини и сериозните посегателства срещу журналисти, понякога се получава истеричен отзвук при липсата на надеждно разглеждане за установяване на връзките. Наистина бе ужасно отразено – това е брутално сексуално престъпление срещу жена, а това не се чу. Не се говореше много за случаите с насилие срещу жени в Европа“, заяви още посланичката.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ