Страшен удар по Делян Пеевски! САЩ и Израел натиснали „Ню Имидж“: Сделка с Шиши няма!

делян пеевски

Депутатът от ДПС Делян Пеевски излъга публично. В писмо до някои медии той твърди, че повече от пет месеца Комисията за защита на конкуренцията не се произнася по искането за одобрение на сделката за придобиването на „Телеграф Медиа“ от страна на „Ню Имидж Медиа“.

Според олигарха това е недопустимо и не кореспондира със сроковете, които Комисията прилага при подобни процедури.  „Не мога да толерирам подобен двоен стандарт от страна на държавния регулаторен орган, поради което днес оттеглих искането за одобрение, като заявявам, че се отказвам и от сделката“, пише Пеевски.Това няма как да е вярно. Пеевски не може да оттегли искането за одобрение, тъй като то се подава от купувача. Той е продавач. Така е по закон. И не се е оттеглил той от сделката, а кандидат купувачът.

Защо КЗК и други институции мълчат – не е ясно. Или е пределно ясно.

Запознати със сделката твърдят, че Яриф Лернер, собственик на „Ню Имидж Медиа“ е посъветван да не прави сделка с Пеевски. Аргументите били много убедителни. Съветът дошъл от израелска и американска страна. Вслушал се.

Възниква въпросът, защо Пеевски използва лъжа, за да „легитимира“ решението си да прехвърли медиите си на фондация и да се избави от отговорността за тях, като си остави само финансирането. Отговорите биха могли да се търсят в няколко посоки. В САЩ вече е приключило разследването по закона „Магнитски“. Главни герои в него са Делян Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров. Съмненията са, че двамата са съучаствали във фалирането на КТБ. Има съмнения за корупционни практики и нарушаване на човешки права. Резултатът трябва да бъде обявен от президента Доналд Тръмп. Самата процедура обаче е силно компрометираща за Пеевски и Цацаров, тъй като да започне са налични сериозни доказателства, факти и документи.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ