България ридае неутешимо: Бившият мъж на Виктория към Северин: Какво да го правим, да го убием с камъни ли?

северин

Трудно ми е да приема думите на извинение за убийството на Виктория. Това заяви пред bTV Свилен Максимов – бившият съпруг на убитата тв водеща Виктория Маринова, по повод извинението на майката на убиеца Северин – Надежда.

„Те не са насочени и добре, че не са насочени към мен. Аз не бих ги приел“, каза той.

„Не знам какви извинения биха ни върнали Виктория“, добави той по повод разкаянието на Северин пред разследващите.

„Аз в момента предпочитам да не мисля за тия неща. Предпочитам за момента да мисля за бъдещето, какво трябва да правя. Трябва да продължим това, което Виктория започна. Това за мен е най-важно в момента“, каза още Максимов.

Той припомни за предаванията, които Маринова е правила и темите, от които тя се вълнувала – социалните теми, социалната несправедливост, децата в неравностойно положение. „По една или друга причина, така се случиха нещата, че се захвана и с това предаване, наречено „Детектор“, което даде гласност на тази случка с разследващите журналисти, които бяха задържани“, посочи той.

„Не е важно какво искам аз, но аз искам този народ да се промени, този народ да спре да мисли за наказания, да спре да мисли за проблемите, да спре да се оплаква и да мрънка“, коментира собственикът на русенската телевизия TVN.

По повод напрежението в ромската махала на Русе, където мотористи влязоха преди две вечери и имаше опасност от избухване на насилие, той коментира: „Мотористите са хора с изключително свободен дух. Със санкции няма да ги уплашите“. Той изрази увереност, че ако на тях им се обясни спокойно, че постъпката им може да доведе до насилие и неприятности, те ще разберат и няма да предизвикват проблеми.

„Тя положи началото на нещо по-добро. Аз лично предпочитам да го погледна от този ъгъл. За мен не е важно какво ти се случва, а как ти ще реагираш и ще го приемеш“, заяви с болка Максимов за бившата си съпруга.

По адрес на убиеца Северин Красимиров той каза гневно: „Аз в момента този индивид, той не е индивид, той е някакъв изверг, аз в момента това нещо го мразя страшно много. Но дори да го убием с камъни, дори да го обесим, това няма да ни върне Виктория. Защо да го правим, защо да влагаме усилия в това нещо – това не мога да разбера“.

„Аз нямам избор, аз трябва да продължа това, което Виктория започна. Съдиите, ако са морални хора и свестни хора, каквито съм сигурен че са, те нямат нужда от моите указания, те знаят какво да правят“, посочи още той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ