Крупна сделка: Пети софийски мол смени собствеността си само за година!

България мол

“България мол”, който се намира на пресечката между булевард “България” и улица “Тодор Каблешков”, стана петият поред търговски център в столицата, който сменя собственика си в рамките на последната година, пише „Монитор“.

Сделката е станала между септември и октомври и след нея фирмата собственик на мола – “България булевард холдинг”, вече се притежава от испанския инвестиционен фонд Squircle Capital. Съответно в управата на дружеството вече има двама испанци: Даниел Фуентес и Хосе Риера, личи от Търговския регистър. Третият член на борда е Димитър Русев.

Останалите 4 софийски мола бяха купени от инвестиционни фондове от ЮАР. “България мол” бе замислен още през 2006 г., но докато се стигне до самото строителство, започна кризата и сградата дълго време стоеше на изкоп. Беше довършена чак през 2012 г.

Сделката е станала в чужбина и няма данни за стойността, която испанският фонд е платил. Едновременно със сделката обаче е заличен залогът върху мола, учреден в полза на Уникредит Булбанк срещу заем в размер на 165 млн. евро. Обявената навремето инвестиция в проекта е горе-долу за същата сума – 150 млн. евро. Две години по-късно като прилежащо тяло бе издигната и бизнес сградата “Инфинити тауър”, която е на 20 етажа.

“България мол” засега е губещо дружество, показват финансовите му отчети, въпреки че търговският център и бизнес сградата са почти напълно заети от наематели.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ