Елена Йончева скандализира: Хекимян е в схема с ГЕРБ

антон хекимян

Елена Йончева отхвърли твърденията на телевизионния водещия Антон Хекимян, че с „гръм и трясък напуснала студиото“ на bTV, захвърляйки микрофона си. Депутатът от „БСП за България” побесня след въпросите на журналиста, свързани с общата ѝ фирма с офшорка на лица, които дължат десетки милиони на КТБ.

Йончева коментира темата пред репортери в парламента, отново видимо ядосана. Тя обвини Хекимян, че приглася на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и Делян Добрев, които щяла да осъди, както е осъдила премиера Бойко Борисов. Проблемът е, че „делата се бавят“, обясни Йончева.

„Отиваш в едно студио и започват да ти задават въпроси, които са свързани именно с клеветнически твърдения на ГЕРБ. И вие не може да кажете нищо по друга тема. Аз защо толкова емоционално реагирах в студиото на bTV? Аз не съм хвърлила микрофона в студиото, но трябваше да го направя. Аз трябваше да стана, защото с г-н Хекимян имахме уговорка по какви теми ще говоря. По три теми! Аз го попитах дали той е съгласен с това предишния ден. Той каза „да”. Не съм поставяла аз това условие”, заяви Елена Йончева.

„Само първата тема беше засегната. Така че г-н Хекимян участва в тази схема на ГЕРБ. Надявам се, че не е така, защото го уважавам като колега и лично изпитвам много голяма симпатия към него.”

Йончева не отговори, защо е било необходимо да купуват телевизионна техника през офшорна фирма. Всичко щяло да се чуе в съда на делото срещу „тези хора, които хвърлят клевети за някакво пране на пари”.

Също така Йончева се надява да се разбере, защо магистралите „в момента, в който са направени, започват да се огъват”.

„Това, което предстои следващата седмица, е да внесем в АПИ искане да бъде направена техническа ревизия на всички магистрали, на основните магистрали. Ще поискаме да се вземат дълбочинни ядки, които да дадем на чужди лаборатории, за да видим какво е състоянието на магистралите“, посочи още тя.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ