Политолог с разбиващ анализ за разкриването на убиеца на Виктория, защо целият свят се вторачи в България?

Жена Шумен2

Разплитането на случая с убийството в Русе на журналистката Виктория Маринова донесе плюс за ГЕРБ и министър-председателят Бойко Борисов. Това заяви пред радио „Фокус“ политологът и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Димитър Димитров.

Управляващите са положили усилия за разплитане на случая и идентифициране на извършителя, обясни той. Димитър Димитров коментира и международния отзвук, който предизвика случаят.

„Нетипично беше всички възможни неправителствени организации, Европейският парламент, отделни депутати и Генералният секретар на ООН да обърнат внимание и да обвържат в една верига, в една последователност случаите в Малта, журналиста Ян Куциак в Словакия и други, които очевидно са предизвикани от мафиотски структури във властта – коментира Димитър Димитров. – Случаят с убитата в Русе журналистка Виктория Маринова по-скоро е злощастно стечение на обстоятелствата и действията на психопат е трудно да бъдат коментирани“.

Според политолога, ГЕРБ се е справяла с много по-тежки периоди през управлението си.

„В България съществува плурализъм, но има отчетливо доминираща партия, с която е много трудно останалите да се съревновават“, обясни политологът.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ