Депутат от БСП изригна: Защо няма щур ентусиазъм по медиите, когато убиват баби и дядовци по селата?

Иво Христов1

Аз съм съгласен с тези анализатори, които казаха, че – при всичкото ми уважение към журналистическата професия, когато убиват редови български граждани, нашите баби и дядовци по селата, нещо не виждам такъв щур ентусиазъм по медиите, но когато е убита една журналистка – безспорно зловещо деяние, някак всички се сетиха, че имаме голям проблем. Това коментира Иво Христов, депутат от ПГ на „БСП за България“, в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Това закономерно следствие на т.нар. 30-годишни български реформи – унищожаване на службите за сигурност, ликвидиране на апарата на следствието и изхвърляне на професионалисти от системата на МВР, коментира Христов.

Истината е, че сегашната система няма интерес от промяна на статуквото, има сериозна група от хора, които са бенефициенти на това статукво, обясни той.

И когато изведнъж се оказа, че Европа не ни обича толкова, както ни обичаше по време на европредседателството, се нададе вой до Бога. За част от управляващите, които си мислеха, че в Европа просто се чудят как да ги носят на ръце, най-сетне им се отвориха очите, че те гледат на нас със зле прикрито презрение, коментира Христов по повод международните реакции след убийството в Русе.

Европа – такава, каквато я познавахме за последните 25-30 години е приключила, това е повече от сигурно, обясни Христов по отношение на състава на бъдещия Европейски парламент.

Ако ние не изработим много бързо собствен имунитет, суверенитет и не си решим системните проблеми като общество, не да ни ги посочват чужденците, защото те ни ги посочват с користни цели, ако ние не си оправим собственото общество, което се намира в ужасно състояние – нас действително не ни чакат добри времена, категоричен е Христов.

БСП дори в най-добрата си кондиция събира около един милион гласове, БСП с един милион гласове никога не може да управлява, тя винаги ще зависи от някой друг, тоест въпросът за съюзника за БСП става централен, ако БСП наистина иска да управлява, а не просто да бъде участник в масовката наречена български политически живот, заяви социалистът.

БСП трябва да се обърне към националните интереси на страната и това означава, че трябва да има най-малкото съюзник, който да е национално отговорен и да стои на патриотични позиции, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ