Цветанов захапа БСП заради вота и разкри на какво се дължи агресивното поведение на червените!

Цветан Цветанов

За всички е ясно, че вотът на недоверие на тема „Здравеопазване“ няма да мине. Това каза Цветан Цветанов, цитиран от ГЕРБ. По думите му самото искане за вот е част от политическите възможни парламентарни процедури, от които опозицията се възползва. 

„Няма нищо лошо да се иска вот на недоверие, защото така винаги може да се обсъжда и да се води един смислен дебат в българския парламент. Въпросът е, че вотът и обсъждането на вот на недоверие за бъдещи намерения в сферата на здравеопазването го превръща малко в несериозно отношение от страна на опозицията. В момента можем да кажем, че те си спазват един план-график както преди председателството, по време на председателството, така и след него – да искат вот на недоверие, с който изпълняват своите политически решения. Те обаче не правят реален, задълбочен анализ дали това е най-подходящият период и най-подходящата тема, която може да бъде обсъждана за вот на недоверие и то в днешните условия, когато действително държавата е стабилна, въпреки истерията, която искат да създадат представителите на БСП“, каза още Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Според него вътрешните проблеми на БСП допринасят за по-агресивното поведение, за по-обидните квалификации към политическите им опоненти. Цветанов добави, че омразата и радикализирането на членовете на БСП по никакъв начин не показва, че може да има разумно бъдещо управление от тяхна страна.

„Това е така, защото когато спориш, когато обсъждаш една тема, то ти трябва да предлагаш алтернативни решения. Аз до сега не съм чул БСП да предложи някакво алтернативно решение. Единственото, което правят в момента, ще дам и пример, свързан с тема „Здравеопазване“ – в тяхната програма „Визия за България“ те предлагат бюджетно здравеопазване. Това, което знаем, че е най-доброто и се прилага в развитите демократични общества, е осигурителният модел, който е най-подходящото решение“, коментира Цветанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ