Престъпно! Четиримата футболисти загинали заради неработещ знак!?

3

Месец след зверската катастрофа на главния път Русе – Плевен на разклона за свищовското село Горна Студена, в която загинаха четирима футболисти на ОФК“Павликени“, разследването все още не е приключило, а прокуратурата чака автотехническата експертиза за жестокото ПТП.

То стана в нощта срещу 13-ти септември. БМВ, управлявано от младата надежда на отбора Ивелин Ивов не спира на знак „Стоп“ и излиза на главния път, където е връхлетяно от тир. При чудовищния удар смъртта си намериха водачът и съотборниците му Димитър Кушев, Георги Вълчев и Генчо Стефанов. Те се връщали от с.Козловец с колата на Иво. Празнували победата в среща от аматьорската футболна лига, водачите на двете превозни средства не са употребили алкохол.

Междувременно се появи нова версия – модерният знак „Стоп“, захранван от соларна батерия, бил дефектен и не светел в злополучната нощ. Затова 19-годишният Ивелин не го забелязал и излязъл без спирачки на главното шосе.

„Знакът не свети, но е светлоотразителен и ясно се вижда на фарове и през деня. Растителността в района на кръстовището е почистена. Освен това преди него има и друг знак – „край на пътя с предимство“. Ако е светил, още по-добре, но дали това може да е причината за тежката катастрофа ще каже досъдебното производство“, обясни пред „24 часа“ шефът на областната полиция във Велико Търново ст.комисар Димитър Машов.

„Не мога да коментирам причината за ПТП, тъй като на този етап никой не ми е докладвал за изготвени автотехнически експертизи“, каза наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова от Окръжната прокуратура във Велико Търново. Автоекспертите изследват цялата пътна ситуация – маркировка, пътни знаци, скорост, механизъм на настъпване на катастрофата.

За по-голяма безопасност на конфликтния пътен участък от полицията са поискали да се постави шумяща маркировка.

„Изготвили сме уведомителни писма до АПИ и Областното пътно управление да се положи шумяща маркировка, за да се заостри вниманието на шофьорите, че приближават възлово кръстовище“, каза ст. комисар Машов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ