Президентът Радев с призив към Бойко и министрите му: Затворете си устите!

румен радев

Нека покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност и равнопоставеност не са празни приказки. Това каза президентът на Република България и върховен главнокомандващ Румен Радев пред журналисти след приемането на почетния караул по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

„Искам да пожелая на всички хора със сини пагони много здраве, сили, енергия и вяра. Вяра за едно по-добро бъдеще на Българските военновъздушни сили, което те заслужават. Бъдеще, в което нашите прекрасни летци и авиационни специалисти ще могат да разгърнат своите способности, защото Българските ВВС не са само стожер на националната сигурност, те са извор и школа по родолюбие, патриотизъм, чест и достойнство. Благодарност и за всички наши ветерани и за семействата на военнослужещите и цивилните служители“, допълни той.

Президентът коментира и процедурата по разглеждане на офертите за закупуване на самолети за българската авиация. По думите му в авиацията има един много хубав термин – радиомълчание. „Призовавам и премиера, и министрите и народните представители да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия. Нека покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност и равнопоставеност не са празни приказки“, заяви той.

Снимка: БУЛФОТО



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ