Вижте колко затвор поискаха за гербаджията, с чийто пистолет дете разстреля бизнесмен

лазар влайков

Окръжният съд в Пазарджик обяви за окончателно решаване делото срещу бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Гербаджията е обвинен, че не е взел необходимите мерки за сигурност спрямо личното си оръжие – пистолет „ Глок“ , не е изпълнил забраната за носенето му на открито, както и забраната за стрелба на публично място, вследствие на което от друго лице беше застрелян ресторантьора Наско Тонкев.

Трагедията се разигра на 31 август, м.г., в ресторант, собственост на убития, в пазарджишкото село Виноградец по време на тържество за рожденния ден на 6-годишно момченце. Именно детето докопва пистолета по време на купона и възпроизвежда фатален изтрел, който убива 47-годишния Наско Тонкев.

На 30 май, т.г., първоистанционният Районен съд в Пазарджик осъди Влайков на 3г. и 4 месеца лишаване от свобода, като делото беше разгледано в условията на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимия призна фактите и обстоятелствата от обвинителния акт.

По време на делото днес прокурорът Паун Савов поиска завишаване на наказанието на подсъдимия на 6г. лишаване от свобода. Адвокатът на обвиняемия Елвира Панкова пледира за връщане на делото за ново разглеждане в Районен съд, заради допуснати процесуални нарушения, или оправдаване на Влайков. Като алтернатива тя посочи намаляване на присъдата.

В правото си на последна дума подсъдимия поиска по-лека присъда. Той, както и близките на убития Тонкев– съпруга и дъщеря, отказаха да разговарят с журналисти. Окръжният съд ще се произнесе с присъдата си срещу Лазар Влайков в законовия 30-дневен срок. Тя ще е окончателна и няма да подлежи на обжалване.

24 ЧАСАЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ