Кошмар в Гълъбово: 14-годишен нападнал със сатър полицай, циганите били ченгета с тухли даже и в автобуса

цигани, катун

Роми са опитвали да удрят със сатъри и брадви полицаите в махалата в Гълъбово, разказа директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев. „Единият от извършителите е 14-годишен, опитал да помогне на баща си и замахнал със сатър срещу колегата“, добави ст. комисар Хаджиев.

Трима от петимата роми, задържани за безпорядъка и неподчинението на силите на реда в Гълъбово вчера, са осъждани, съобщи МВР. „Тримата са с по 7-8 присъди, много тежки рецидивисти – ние няма какво да очакваме от тях, освен такова поведение“, изтъкна още Георги Хаджиев.

„Бяхме изпратени в ромския квартал в Гълъбово, едно от лицата беше разпознато и пристъпихме към задържане“, разказа един от полицаите, пострадали при акцията вчера от нападение с камъни и брадви.

„Ситуацията ескалира, отвсякъде започнаха да излизат, събраха се над 100 души, които не бяха изплашени, по-скоро действаха агресивно спрямо нас“, спомни си полицаят пред БГНЕС. Според него категорично не е имало побой над жени и деца, както твърдят от ромската махала.

Друг полицай разказа, че при вкарването на арестуваните роми в буса, усетил тухла. Бронежилетката обаче го спасява и няма наранявания.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.1 от НК. Предстои материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.

Снимката е илюстративна: БулфотоЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ