Лили Иванова не вярва какво чудо й се случи: След 8 тежки години най-сетне примата ще…

Лили Иванова
Лили Иванова връща в репертоара си един от най-големите си хитове „Детелини“, пише „Телеграф“. Това се случва 8 години след като песента й бе забранена от нейния композитор Асен Гаргов.

С него певицата живее най-дълго от всичките си мъже – цели 17 години, без да сключва брак, но се разделят с идването на демокрацията, тъй като той иска да има наследник, тя не може да му роди.

Въпреки раздялата през годините след това Лили винаги е завършвала концертите си със знаковата песен за четирилистната детелина, която носи късмет. През 2010 година обаче примата получава забрана от него да я изпълнява повече по концерти, след като тя му отказва да издаде общите им песни в албум по случай неговата 60-годишнина.

За да го прецака съвсем, Иванова забранява на електронните медии да излъчват записа на тази песен в нейно изпълнение.

Допълнително масло в огъня след това наля и авторът на текста – Асен Ошанов, който в спора взе страната на певицата и дори предложи да редуцира стихотворението му на концертите си без музика.

Изненадващо в края на миналата седмица в радиоефира отново се завърнаха легендарните „Детелини“. И то в оригиналния запис от 1981 година, включен в албума „Предупреждение“. Водеща радиостанция дорио излъчи песента няколко пъти, за ед ден в петук, което поради надеждите у мнозина фенове, че ще я чуят и на предстоящите концерти на примата в НДК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ