От последните минути: Не е истина какво готвят на Северин, стотици гневни граждани го посрещат на летището

северин

Заподозреният за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова 21-годишният Северин Красимиров ще бъде екстрадиран в сряда вечерта в България.

Съдът в германския окръг Целе разреши екстрадирането му, което ще стане с полет от Франкфурт. Съдебна охрана ще придружава Северин до тук, след което – отново с конвой, той трябва да бъде отведен до ареста в Русе.

Часове, след като се разбра кога точно ще бъде върнат на родна земя ромът в социалните мрежи се зароди инициатива „Да посрещнем Северин“. Събитието е с часови интервал от 18:15-22:40 на Летище София. Автор на инициативата е затворен профил, именуван само като Daniel Smith.

В описанието на страницата пише, че „Здравейте. Ромчето Северин се връща в България. Нека го посрещнем. Сряда, 17-ти, 18:15 или по-вероятно 22:10 – полет от Франкфурт.“. Не се уточнява обаче каква точно е целта на това посрещане.

До момента 6 души са се отбелязали, че ще присъстват, а други 60, че се интересуват от събитието. Бройката обаче бързо расте и да достигне стотици. Посрещането на екстрадирани задържани не е честа практика и може само да се гадае какво ще се случи на летището при пристигането на Северин.

Припомняме, че 30-годишната административна директорка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе открита изнасилена и убита на 13 октомври на крайбрежната алея на Дунав. Дни по-късно в германски град Щаде бе арестуван Северин Красимиров, който се опитал да се скрие при майка си. Германски съд разреши екстрадирането му и се очаква той да бъде върнат у нас. Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория. Тези признания нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи. Дали Северин ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд.

Източник: „БЛИЦ“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ